Kérdezd a TM-tanárod!

Arra biztatjuk a TM-gyakorló olvasóinkat, hogy az alábbi kérdéseket bátran tegyék fel TM-tanáruknak!

 1. Miért járatják le és állítják félre azokat a TM-tanárokat, akik ragaszkodnak az eredeti TM-mozgalomhoz, és nem szeretnének részt venni a politikai jellegű koronás királyokat és globalista zászlót mutogató ország alapításban, és ragaszkodnak a saját nemzetük hagyományaihoz?
 2. Mi volt a valódi oka annak, hogy olyan TM-tanárokat rúgtak ki, akik több mint 40-50 éve vezető tanárok voltak? Például Új-Zélandon Bryan Lee-t, aki TM-haladó technika és TM-Szidhi-tanár, nemzeti vezető volt. Bryan Lee bele szeretett volna nézni az ottani non-profit szervezet pénzügyi jelentéseibe, tájékoztatni szerette volna TM-tanár társait arról, hogy hová és kinek lettek utalva összegek.
 3. Miért cenzúrázta, kapcsolta ki Dr. Bevan Morris (a Világbéke Globális Országa miniszterelnöke) Brahmachari Nand Kishor – Maharishi kiemelt tanítványa – mikrofonját amikor ellenezte az ott ülő királyok terveit?

 1. Amennyiben megerősödne a Világbéke Globális Országa, milyen garancia van arra, hogy ezzel egyidejűleg nem erősödik meg a TM-vezetésben és a meditálókban egy anti-demokratikus, politikai szekta jellegű hozzáállás, a globalista zászló lengetése, a Maharádzsa – a főkirály, Dr. Tony Nader – isteni magasságokba magasztalása?
 2. A MahaRádzsa – Dr. Tony Nader – a személyes közösségi média-oldalain miért nem visel koronát?
 3. Miért vett részt 2023. október 3-án Dr. Tony Nader egy nemzetközi vallási rendezvényen, USA legnagyobb hindu templomavatóján, a BAPS Shri Swaminarayan Mandirban?

 1. Maharishi, a MahaRádzsa (Dr. Tony Nader), és a nemzetközi vezetők többször hangoztatták, hogy a demokratikus rendszer nem jó, viszont egy globális RAAM (hindu fogalom) király jobb lenne a nemzeteknek. A Világbéke Globális Országa szerint a RAAM király abban az uralkodói presztizsben van mint az ősi egyiptomi fáraók (főúr?) dinasztiái, a héber királyi dinasztia, a Romanov orosz cári dinasztia, és más legendás cárok és királyok. Ezt a „kinyilatkoztatást” nyomtatott kiadványban jelentették meg, és osztották ki Vlodropban, Hollandiában. A nyomtatott kiadvány birtokunkban van. Kérdés: Mikor fognak a TM-tanárok, az MVTA és a kuratóriumi tagok elhatárolódni ezektől az antidemokratikus korábbi nyilatkozataiktól?
 2. Mikor fognak a magyar TM-tanárok és az MVTA (a TM hivatalos képviselete) felrakni a honlapjaikra rádzsa koronás képeket, valamint mikor fognak beszámolót közzétenni arról, hogy mit csinált eddig a Világbéke Globális Országa? Miért nem szerezhetnek tudomást a leendő és az aktív meditálók a TM királyság adminisztratív struktúrájáról, a megkoronázott királyok (rádzsák) tevékenységéről? Miért nem írnak semmit sem a magyar nyelvet nem beszélő, hazánkat és Japánt is irányító királyról, Raja Dr. John Konhausról? Raja Dr. John Konhaus amerikai állampolgár, a Világbéke Globális Országa egyik képviselője hazánkban. Talán szégyellik ezeket a dolgokat?
 3. Az 1960-as évek óta a TM-mozgalom tagadja, hogy a TM egy vallási szervezet. Az arany koronát viselő rádzsák nem vallási vezetők, nem guruk – szerintük. A fejükön lévő koronák nem jelképeznek vallási vezetést – úgy mint a püspöksüveg –, hanem hivatalosan adminisztratív jellegű vezetést szimbolizál a ruházatuk. Azonban számos esetben összefüggésbe hozták magukat az ősi Ráma királlyal, aki háborút indított a gonoszok ellen, lásd a Rámajána-eposzt. A védikus irodalom szerint a Nap-nemzettség legelső képviselője Ráma király volt. Sok meditáló gondolja azt, hogy a TM-szervezet királyai, rádzsái fején lévő korona nem politikai szimbólum, hanem vallási és/vagy spirituális vezetőt jelképező, épp úgy mint a püspöksüveg a katolikus egyházban. Mikor, és milyen formában fogja tisztázni a hivatalos magyar TM-képviselet – az MVTA képviselője, Bese Ferenc elnök úr – azt, hogy pontosan mit szimbolizál a rádzsák fején az arany színű, Nap-szimbólumot tartalmazó korona?
 4. Hajlandó lenne-e minden magyar TM-tanár, és a magyar TM-szervezet aláírni és közzétenni egy nyilatkozatot arról, hogy elhatárolódnak a Világbéke Globális Országától, és a rádzsák korábbi nemzetellenes, globalista törekvéseitől?
 5. Miért volt szükség Maharishi nevét viselő offshore cégek létrehozására? Hogyan egyeztethető össze a spirituális elvekkel az oktatásból befolyó pénz egy részének adóparadicsomokban történő elrejtése, a cégek valódi tulajdonosainak eltitkolása?
 6. Hajlandó lenne-e a Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány a honlapján közzétenni egy listát arról, hogy mely TM-tanárok határolódnak el a királyi-globalista-offshore szervezettől?
 7. Hajlandó lenne-e a közhasznú Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány a honlapján közzétenni azt, hogy melyik külföldi szervezetnek vagy cégnek utalja a hazai oktatásból származó jogdíjakat?
 8. Miért nincsenek közzétéve a Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány a honlapján a pénzügyi beszámolói? Titkolnak valamit?
 9. Megvizsgálta-e a Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány kuratóriuma, hogy mely offshore cégekkel áll kapcsolatban az a külföldi szervezet, akikkel elszámolnak?