A Szűz és a Guru pénisze – Theresa Olson és Judith Bourque „élményei” Maharishivel

Judith Bourque, Maharishi egyik szeretője

Az angol nyelvű felvétel a 2023. április 20-án rögzített Zoom-ülés részleteit tartalmazza. A fő előadók: Theresa Olson PhD, Helena Olson lánya, a TM-mozgalom egykori egyik vezetője, a „Remete a házban” című könyv szerzője, Judith Bourque, filmkészítő, filmszerkesztő, holisztikus terapeuta, a „Selyem köntösök, agyag lábak” című könyv szerzője, Mark Landau, Maharishi egykori szarvasbőr-hordozója, nyolc könyv szerzője, valamint Jessie Mercay, PhD, az ősi indiai történelem és építészet professzora.

Beszél még Phillip Goldberg, 12 könyv, köztük az Amerikai Véda és a Yogananda-életrajz szerzője, továbbá Rick Archer, a Buddha a benzinkúton (Batgap) podcast alapítója.

Judith Bourque & Theresa Olson on their relationships with Maharishi Mahesh Yogi: The HIVE Part 1.

TO VIEW ALL of the HIVE interviews, click here: https://www.youtube.com/channel/UCKBs6D549xGsJVRKl1rslZw CONVERSATIONS IN THE HIVE PART ONE: A frank discussion with excerpts from an online Zoom session that was recorded on 20th April 2023 and includes contributions from many participants regarding their relationships with Maharishi Mahesh Yogi.

Theresa Olson

Theresa Olson és szülei Maharishivel

Közel 10 éven keresztül – 1959 és 1968 közt – állandó vendég volt Maharishi Theresa szülei otthonában. Theresa Maharishire második apjaként tekintett. A hölgy arról beszél a felvétel 7. percétől, hogy Maharishi beállította az alvási rutinját, meditációját, és a gyermek TM-technikát az ő beavatásából fejlesztette ki Maharishi. Theresa Olsont Maharishi a sajtótájékoztatók szervezésével bízta meg.

Theresa, az egykori mozgalmi vezető a videófelvétel 8 perc 53 másodpercétől beszél arról, hogy az egyik este bement Maharishi szobájába, innivalót vitt be. Maharishi arra kérte, hogy csukja be az ajtót, e kérésben nem látott szokatlant Theresa. A fiatal hölgy a földön ült, Maharishi az ágyon. Elkezdtek beszélgetni, majd Maharishi hirtelen megszólalt: „Vedd le a blúzodat!”

Theresa levette a blúzát, Maharishi pedig a melltartóját. Maharishi a melleire nézett, Theresa elmondása szerint azt hitte, hogy a tisztaságának, lelkiségének próbatételét éli át mivel katolikus-vallásos neveltetésben részesült.

Theresa azzal folytatja beszámolóját, hogy Maharishi mellé feküdt az ágyra és arra gondolt, hogy meg kéne csókolnia – nem tudta, mi történik. Maharishi szája nagyon kellemes és puha volt – emlékezett vissza az „élményre” Theresa. Majd Maharishi hirtelen megmozdította a kezét és Theresa kezébe tette a péniszét és azt mondta, „most igazítsd ki, szűz vagyok”.

„Péniszét a kezemben tartottam és nem volt [szexuális – szerk.] tapasztalatom. Nem volt mit mondanom, és azt mondta, alkalmazkodj. Nem tudtam, hogy ez mit jelent és el kellett mondanom neki, és mindig elfogadta. Nagyon kedves volt, pihenni küldött. Nagyon meg vagyok döbbenve. Egy „dolgot”, „azt” kihagytam. A szüleim 10 méterre voltak tőle a hálószobájukban. Ha a gardróbhoz mentek volna ahol apámnak volt az íróasztala, s kinéztek volna az ablakon, mindent láthattak volna ami történt”

– folytatja Theresa „Őszentsége” Maharishi Mahesh Yogival átélt tapasztalati beszámolóját.

Másnap Maharishi el akart utazni Boulder Citybe, Theresa szülei kezdeményezték a nevadai találkozót Curlyvel és Jorget Smithsszel. Theresa szerint édesanyja kb. 5000 embernek tanította meg a TM-et, és 15 TM-központot nyitott abban az időben az Amerikai Egyesült Államokban. Theresa azt vette észre, hogy hirtelen nagyon másképp bántak vele.

A Boulder City-látogatást követően visszarepültek és meditáltak. Maharishi ismét szobájába hívta Theresát, aki hálóingben ment át a mesteréhez, mivel jobban takarta a testét mint bármi más.

„Bementem, és azt mondta, hogy mi az ami rajtad van? Elmagyaráztam, hogy ebben alszom éjjelente. Aztán azt mondta, hogy vedd le! Ott voltam megint, alig volt rajtam valami. Azt akarta, hogy az ágyon élvezzek el. Én csak annyit mondtam neki, hogy Maharishi, nem tehetem ezt, te egy szerzetes vagy! A katolikus hagyomány szerint ha egy lány lefekszik egy szerzetessel, akkor a pokolra jut, ez halálos bűn. Nem vétkezhetek, ha lefekszem veled. S ő megértette, otthagyott engem. Nem sok embernek meséltem el ezeket a történteteket, most először mondom el mindenkinek. Az emberek lenéznek engem, mintha baj lenne velem, hogy az a Maharishi velem akart aludni. Másodszor: nem sok férfinak mondtam el a szemükben látható vágy miatt és ezt követően egyszerűen nem tudtam mit kezdeni ezzel. Gandharvinok [indiai klasszikus zenészek – szerk.] jöttek a Maharishi Nemzetközi Egyetemről meglátogatni az otthonomban, s arra számítottak, hogy lefekszenek velem. Amikor Indiába, Kasmírba mentünk, akkor a csónakos akart velem aludni. Nem tudom, hogy milyen érzést árasztok magamból, de az indiaiak vonzódtak hozzám, és ez sok problémát okozott később. Az esemény óta folt van a lelkemben, és én mindent megtettem, hogy elfojtsam magam s hagyjam, hogy mások is beköltözzenek oda…”

– e szavakkal folytatta Theresa az indiaiakkal átélt tapasztalatairól szóló beszámolóját.

Theresa Olson és a férje - kép: youtube.com/@ipmtglobal

Arra a kérdésre, hogy elmondtad-e valaha a szüleidnek, Theresa a következőket válaszolta:

„Azt mondta, hogy ne mondjam el nekik, és így soha nem tudtam… Azt akarta, hogy megtapasztaljam a szex élményét…”

Theresa azzal folytatta beszámolóját, hogy egészen 1995-ig nem értette, mi történt vele. Ekkor találkozott ez egyik híres dzsjótis-pandittal, akivel kezet fogott. A pandit azt mondta, hogy „igen, Maharishi aludt veled!” Megkérdezte, hogy aludtál-e Maharishivel? Theresa azt mondta, hogy nem. A pandit azzal folytatta, hogy „én nem tennék ilyet, ez az oka annak, hogy annyi problémád van!” Elmagyarázta, hogy „amikor egy nyugati lány nem teljesíti azt, amit egy hindu férfi-egó kér…”

Theresa szerint Maharishi Etiópiában tervezett beavatásokat tartani és azt tervezte, hogy megáll Hollandiában, hogy sajtótájékoztatót tartson. Theresa nem vett részt a belső megbeszélésen, nem tudott a hollandiai út részleteiről, s megkérdezte Maharishit, hogy mi a jelentősége a hollandiai kitérőnek? Azt hitte, hogy találkozik valakivel. Maharishi azt válaszolta, hogy „száraz” Theresa agya és hogy merészeli kérdőre vonni őt? Theresa szerint Maharishi ezt követően mintegy 15 percig 75 ember előtt hangoztatta azt, hogy milyen hülye és idióta. Theresa ezt a megalázó reakciót azzal magyarázta, hogy korábban visszautasította Maharishit.

Judith Bourque

Judith Bourque könyvet írt a Maharishivel való szerelmi viszonyáról. Judith 20 évesen tanulta meg a TM-et amikor Bostonba járt egyetemre. A TM-gyakorlás hatása miatt úgy döntött, hogy TM-tanár szeretne lenni, ezért Indiába utazott. Maharishire élő „prófétaként”, szentként tekintett Judith, aki szerinte Jézushoz volt hasonlatos.

„Maharishi mindannyiunkat az otthonába hívott, beszélt mindenkivel. A szobából kimenet rám nézett és azt mondta, gyere. Megkérdeztem a mellettem lévő nőt és azt mondtam, hogy rám gondol. Amikor az interjúmra került sor, azt kérdezte, mi tartott ilyen sokáig? Azt mondtam, hogy ki kell várnom soromat. Erre azt mondta, hogy várok – nagyon meglepett a válasza. Elkezdett úgy bánni velem, mintha különleges lennék. Majd elküldte a szarvasbőr hordozóit… Nagyon kiválasztottnak éreztem magam, és én elcsábultam ettől. Aztán mindannyian Olaszországba mentünk, ha jól emlékszem, az első nemzetközi találkozóra – akkor még csak 500 TM-tanár volt. Levitt engem egy pincehelyiségbe, amit barlangnak nevezett. Bementünk a kis szobába, ahol volt egy kép a tanítómesteréről – ez volt az a hely, ahol beavatásokat végzett. Kérdezgetni kezdett, hogy megy a meditációm. Hozzám ért, majd nem sértő módon megérintette a hajamat, megsimogatta az arcomat és azt mondta, hogy ne mondjam el senkinek…”

– fogalmazott Judith, majd azzal folytatta, hogy elkezdett Maharishi nőügyeiről saját kutatásokat végezni. Állítása szerint előtte is volt egy nő, aki később újságcikkben szerepelt, már nem él. A nő azt állította, hogy intim-testi kapcsolata volt Maharishivel, aki elvette a szüzességét.

Judith Bourque Maharishivel Lavinioban, Olaszországban - kép: youtube.com/@adikalive

„Amikor elkezdtük a szerelmi kapcsolatunkat, Maharishit nagyon tapasztalatlannak éreztem és én sem voltam túl tapasztalt. A korkülönbség ellenére olyanok voltunk mint egy tinédzser-pár. Maharishi 52 év körüli volt akkor, 1970-ben, én 22 éves”

– tárta fel az intim részleteket Judith. Arra a kérdésre, hogy amikor Maharishi azt mondta neki, hogy ne mondja el senkinek és mi járt a fejében, félt-e attól, hogy helyes vagy helytelen a viszonyuk, Judith azt válaszolta, hogy csak el volt ájulva, annyira le volt nyűgözve az „Istenétől”, az élő „prófétától” aki szereti őt. „Tudod, különlegesnek éreztem magam, olyan volt, mintha az enyém lett volna – a neurotikus szükségleteim teljesültek…” – tette hozzá Judith.

„Adika: Olvastam, hogy megkérdezted tőle, hogy mi történne, ha teherbe esnél. S meglepett a válasza.
Judith: Igen, igen. Azt mondta, hogy házasodj meg gyorsan. Kihez menjek férjhez? Ő aztán mondott néhány jó választást a mozgalomból… Amikor az afférunk már egy ideje tart, s amikor megkapom ezt a választ… Persze, hogy fájt nekem, igen, Megrázó volt hallani, igen.
Adika: Amikor visszamentél a szobádba, mi járt a fejedben akkoriban?
Judith: Én csak úgy voltam, annyira beleéltem magam a mostba. Megtettem, gondoltam a jövőre. Azt hiszem, hogy a fejemben valamiféle kombinációja voltam a hivatalos apácának és a titokban feleségnek, élettársnak. Arra gondoltam akkoriban, hogy életem végéig hűséges leszek hozzá, életem végéig a mozgalmában lennék. Emlékszem, hogy igennel döntöttem”

– folytatta a drámai beszámolóját Judith.

Judith ezt követően arról beszélt, hogy nem volt tudomása arról, hogy a viszonyuk idejében „Őszentségének” volt-e másik nővel viszonya. „De amikor visszajöttünk nyugatra, ismét sok szép fiatal nő vette körül” – tette hozzá.

Debbie, az egyik Zoom-résztvevő azt kérdezte Judithttól, hogy tud-e arról, hogy Maharishitől terhes lett valamelyik szeretője.

„Van egy nagyon jó forrásom arról, hogy Maharishinek van egy lánya – csak egy van. Láttam róla képeket, pont úgy néz ki mint ő. [Megjegyzésünk: az ominózus fotót mi is megszereztük, valóban rendkívüli a hasonlóság – információnk szerint Maharishi lánya az USÁ-ban él.]. A forrásom azt mondta, hogy Maharishi beszélt neki a lányáról. Az apja személyazonossága védett… Vannak olyan emberek, akik megpróbálnak előállni az igazsággal, de az történik, hogy a mozgalom falhoz állítja ezeket az embereket…”

Judith ezt követően arról beszélt, hogy amikor elhatározta, hogy megírja a könyvét, azt hitte, érzelmileg elengedte az egészet: „Azt hittem, hogy már nem érint meg, majd miután megírtam a könyvet, rájöttem, hogy milyen hatással volt rám. Az érzelmeim ezt követően törtek rám… Fájt nekem, hogy valaki másnak hazudtam…”

Theresa Olson

Theresa Olson a videófelvétel 56. percétől beszél arról, hogy személyesen tudomása van 4-5 hölgyről, akiknek viszonya volt Maharishivel. Említi Lindát, aki már meghalt. Ő és a férje meglátogatták Maharishit, és Linda négyszemközt említette neki, hogy pénzt terveztek kérni Maharishitől a hallgatásukért cserébe – azért, hogy ne terjesszék a viszonyukat a sajtóban. Az ügyről Theresa többet nem tud. Említi Theresa a J.M. monogramot viselő hölgyet, akivel újfent kikezdett Maharishi. Theresa Fujiban ott volt azon a találkozón, amikor a hölgy bement Maharishihez, majd két perc múlva kisétált. A hölgy visszautasította Maharishit.

„Tizenhat hölggyel feküdt le Maharishi”

– folytatta Theresa.

Mark Landau

Mark 6 hónapig volt Maharishi egykori szarvasbőr-hordozója. A szarvasbőr-hordozók Maharishi amolyan titkárai, segítői, jobb kezei voltak – mindig volt Maharishi mellett ilyen segítő, akik egymást váltották. A szarvasbőr-hordozók a szoros kapcsolatuk miatt ráláttak Maharishi magánéletére is.

Mark Landau, Maharishi egykori szarvasbőr-hordozója - kép: youtube.com/@ipmtglobal

„Nem kérdés számomra, hogy [Maharishinek] tucatnyi szeretője volt. Először az esti „műszakban” voltam, egy hónapig egyedül csináltam, aztán Johnny Gray-jel. Esténként nőket vittem neki. Bementem hozzá és ült a földön egy nő, az ajkaik kb. egy hüvelyknyire voltak egymástól – ennél többet nem láttam. Billy Clayton és Loius Tyson bementek hozzá, meztelenül feküdt a csupasz nő felett…”

Philip Goldberg

Philip Goldbert író említést tesz Yoganandáról, miszerint a ’20-30-as években róla szóló pletykák, történetek terjedtek melyeket ellenőrizni nem tudott, de vannak olyan emberek, akik azon vitatkoznak, hogy Yoganandának voltak-e viszonyai.

Bryan Lee

Bryan Lee Zoom-konferencia házigazdája, az új-zélandi TM-mozgalom egykori vezetője egy másik botrányt említ, miszerint a Maharishi-panditokkal nagyon rosszul bánnak. Szót ejt arról is, hogy a TM-mozgalom és annak vezetője, Dr. Tony Nader [akinek újfent offshore-érintettsége, és egymillió euro törzstőkéjű ingatlanos cége van – szerk.] 10 és 100 ezer dollárért nyújt tanfolyamokat, és nincs utalásra arra, hogy hová mennek ezek a pénzek. Bryan szerint nulla a pénzügyi átláthatóság – abszolút ragaszkodnak a nulla pénzügyi átláthatósághoz. Hozzáteszi: „az új-zélandi mozgalom igazgatótanácsa lemondott, mivel a rádzsa ragaszkodott hozzá, hogy semmit sem szabad tudni a pénzügyekről”.

Kérjük, iratkozz fel cikkértesítőnkre!