A Világbéke Globális Országa felépítése és természete – 1. rész: Bevezetés, szervezeti felépítés, bolsevik kitiltás

A Világbéke Globális Országa (Global Country of Word Peace – GCWP) 2000 októberében jött létre. Az ország királyságként működik, amelynek első és jelenlegi szuverén uralkodója Tanios Abou Nader, libaboni származású orvos, aki számos könyvet írt és kutatást végzett egészségügyi területen. A globális ország szerint Maharádzsa, vagyis „nagy király” a titulusa.

Dr. Tony Nader és felesége, Velia Nader Lasserre 2009. július 2-án alapították a British Virgin-szigeteken az Ocean Continental Holdings Limited nevű offshore cégüket.

Dr. Tony Nader és felesége, Velia Lasserre első offshore cége: OCEAN CONTINENTAL HOLDINGS LIMITED

Az ország nevét viseli egy Global Country of World Peace nevű cég, amely Iowa államban a Maharishi Vedic City nevű településen van bejegyezve.

A Világbéke Globális Országa székhelye: USA, Fairfield, Iowa, Maharishi Vedic City - kép: wikipedia.org

A szervezet és annak számos kapcsolt cégei, kapcsolt egyetemei, alapítványai az egész világot behálózzák, és több milliárd dolláros vagyonnal, vagy legalább is hitel képességgel rendelkezik. Habár a Világbéke Globális Országa, vagyis a királyság jelenleg az USA-ban bejegyzett cégen keresztül és kapcsolt szervezetein keresztül működik, az elképzelésük szerint megpróbáltak több ponton önálló területet szerezni, hogy felépítsék valós szuverén államukat. Ennek előkészítésére felépítették a királyság menedzsment struktúráját és kiosztottak országokat az alkirályoknak a „domain” vagyis „uralkodó területe” címszóval. A szervezeti felépítés tipikus monarchiai felépítés.

A heartfelt song about the Global Country of World Peace

Song about the offshore raja kingdom, which goes by the name Global Country of World Peace.

"Egy szívből jövő dal a Világbéke Globális Országáról" - forrás: youtube.com/@RajaLeaks

A királyságot vezeti a fent említett Maharádzsa. Több mint 25 alkirálya van a királyságnak, és a titulusuk Rádzsa, amely szanszkrit/hindi nyelven királyt jelent.

Minden rádzsának kiosztottak több országot, amelyet angolul „domain”-nek hívnak a saját online kiadványaikban. A domain ez esetben nem internet domain-t jelent. A domain szótári jelentése (google), amely legjobban összefügg a tevékenységükkel:

„an area of territory owned or controlled by a particular ruler or government”,

vagyis

„egy adott uralkodó vagy kormány tulajdonában vagy ellenőrzése alatt álló terület”

Magyarország uralkodója, Rádzsa Dr.
John Konhaus

A teljes listát, vagyis kinek milyen országokat osztottak ki publikusan elérhető. Magyarországnak egy Rádzsa Dr. John Konhaus nevű király jutott. Habár úgy tűnik, mint ha vallási vezetők ezek, vagyis a „hívők”- nek a királyai, de valójában a szervezet erősen tagadja, hogy vallás lenne, még a bíróságokon is. A szervezet név szerint egy ország és a felépítése egy királyság. Rádzsa Dr. John Konhaus több alkalommal eljött Magyarországra és bemutatta magát koronával, mint ahogyan a képen is látható. A 70-90-es évekből ismert Transzcendentális Meditáció mozgalom és ez a királyság nem azonos. A természetük eltérő.

A magyarországi transzcendentális meditáció tanárok körében elég sokan felnéznek erre a koronás emberre és úgy érzik a tekintélyét meg kell őrizni, illetve védeni kell olyanoktól akik lejáratnák. Ez annyira igaz, hogy képesek voltak jogalap nélkül kitiltani meditáció tanárt oktatási szakmájából, vagy képesek lennének lejáratni olyanokat is, akik egy rossz szót szólnak a királyról, vagy aki nem tagozódik be a királyság struktúrájukba. A legtöbb TM-tanár jóval a királyság létrejötte előtt végezte el a TM-tanári iskolát a saját költségükön, felépítettek egy karriert (rész karriert), s azzal néznek szembe 2008 óta, hogy akár kitilthatják szakmájukból ha bármilyen kritikát merészelnek megfogalmazni az uralkodókkal szemben. Innentől kezdve a megélhetésük kerül veszélybe, vagy ha részidős tanárról van szó, akkor a kiegészítő jövedeleme elvész, esetleg lejáratás áldozatává válhat. A TM-tanárok ettől tartanak, a lejáratástól, és baráti kör elvesztésétől. Ez egy tipikus szektás működés.

Így járt A Nagy Csoport Magyarországért Alapítvány korábbi kuratóriumi elnöke, M. Ákos is, aki a kitiltás miatt kénytelen volt elhagyni Magyarországot, mivel a királyhoz hűséges emberek jogalap nélkül eltiltották a meditáció oktatástól, s e miatt volt kénytelen távozni Magyarországról. Azzal vádolták meg, hogy sikkasztott, büntetőeljárást is indítottak ellene. Jegyzőkönyvet is készítettek erről az esetről, amely rendelkezésünkre áll. A szakma tiltása, vagyis a jövedelemszerzés tiltása egy évről szólt.

Úgy tűnik a saját jogrendszerét hozza magával a királyság. Az egy év leteltével az illető jelezte e-mailben a magyarországi TM-tanároknak, hogy visszaköltözik Magyarországra, és el kezd megint meditációt oktatni. Ennek a hírére a királyhoz hű emberek ismét eldöntötték, hogy mivel nem kért engedélyt tőlük – egy magánszemélyekből álló klubtól -, hogy tanítson Magyarországon, hanem csak bejelentette a visszatértét, ezért ők hosszú évekre kitilttották a szakmájából, amelynek hatására nem tudott visszaköltözni Magyarországra.

Amennyiben a király vagy a hűséges emberei kitiltanak valakit, akkor azt úgy teszik, hogy kijelentik, hogy az az ember „persona non-grata” illetve ehhez hasonló fogalommal, billoggal illetik és kiküldik körlevélben – ezzel a tanárok egy része gyakorlatilag elhatárolódik az embertől, a célszemély baráti-kollegális kapcsolatai romlásához is vezethet a verbális pogrom. Leírásuk szerint az a TM-tanár is „persona non-grata” aki segít a kitiltott tanárnak a szakmai dolgokban vagy rendezvényekre engedi őt. Még olyan eset is volt, hogy egy persona non-grata tanár közös meditációkra járt egy másik tanár magánlakására, és utána a királyi klub bejelentette, hogy valamilyen hátrányt fog szenvedni a befogadó tanár, mivel a kitiltott embert beengedte lakásába közös meditációra.

Folytatjuk…

A Világbéke Globális Országa felépítése és természete – 2. rész: A kormány, a királyság pénze, területszerzési kísérlet
Kérjük, iratkozz fel cikkértesítőnkre!