A Világbéke Globális Országa felépítése és természete – 4. rész: Az elfedett agenda, a TM-tanárok kényszerhelyzete, a nemzetközi bolsevik puccs

Nem kell különösebben nagy képzelőerő ahhoz, hogy belássuk: a törzsek komoly konfliktusba kerülhettek volna saját országukkal, ha ténylegesen létrejött volna az államukból való kiválás. Ironikus módon ezt a kezdeményezést egy „világbéke” szervezet indította el, amely akár 30 országban is állami fellépést vagy fegyveres konfliktust idézhetett volna elő, hasonlóan a „színes forradalmakhoz”. Mi állhat emögött?

A Costa Rica-i eset rávilágított arra, hogy a Világbéke Globális Országa nem tiszta eszközökkel működik. Az is kiderült a korábban ismertetett királyi struktúrából, hogy a valódi cél a szuverén területek megszerzése volt – világszerte számos ponton. Bár az elmúlt években nem történt ilyen eset, tény, hogy a globális királyság, az üzleti (offshore) hálózat, és körülbelül 25 király, vagyis a rádzsa-rendszer, továbbra is létezik. A királyság létezik, és befolyásuk egyes országokban még növekedhet is. Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeljük: ha lenne saját szuverén területük, a központi bankjuk bármilyen nemzetközi műveletre alkalmas lenne, hasonlóan a vatikáni bankhoz.

Természetes, hogy egy területet meg kell védeni, és szükség van egy hadseregre. Nincs olyan ország a világon, amelyiknek nincs hadserege, még ha az minimális is. Még az országgal nem rendelkező népeknek is néha van haderejük. A történelem erről szól. Egy hadseregnek felszerelésre, fegyverekre, kiképzésre és szövetségesekre van szüksége. Még a Vatikánnak is van terrorizmus elleni csoportja és titkosszolgálata. Ez utóbbi érdekes, mivel a Vatikán titkos hálózata a világ minden részére kiterjed, és állítólag bizonyos egyházi rendek segítik őket.

Képzeljük el, hogy ha a szuverén területszerzés megtörtént volna, vagy ha a jövőben megtörténik, akkor minden országban a TM-tanárok lennének az elsők, akiket beszerveznének az ország működésébe, vagyis a „hálózatába”. Ez egy természetes lépés lenne.

Ez az egész teljesen elfogadhatatlan. A cikksorozatban ismertetett tények bizonyítják, hogy amit tettek, teljesen elfogadhatatlan, és óriási hiba ezt támogatni. Ez veszélyt jelenthet a TM-tanár kollégáknak, a lelkes meditálóknak, és végső soron veszélyezteti a tanítást is. Mindezt a Shankara-hagyomány mestereinek és Guru Dev nevében? Ez teljesen felháborító! Mit mondana erről Guru Dev? (Guru Dev a Shankara-hagyomány mestere, aki megtanította Maharishit meditálni.)

Sajnos a Világbéke Globális Országa hivatkozik a TM-re és egyéb oktatási programokra, és több mint 5 millió meditálóra világszerte, de vajon hányan látják át a valódi szándékaikat? Számos embert megtanítottak meditálni, de nem részletezik, mi áll a háttérben.

Aggodalomra ad okot, hogy a transzcendentális meditáció (TM), amelynek semmi köze a cikksorozatunkban említett politikai cselekményekhez, mégis kötelezően támogatandó a tanárok számára a királyság. A TM tanárai sokszor kényszerhelyzetben vannak, és belépésre kötelezik őket a Világbéke Globális Országába. Ez olyan, mintha létrehoztak volna egy TM-es politikai pártot (az 1990-es évek közepén volt ilyen párt, a Természeti Törvény Párt, de nem volt kötelező párttagság), és minden tanárt arra köteleznének, hogy csatlakozzon hozzá, és támogassa annak működését a TM-tanári státuszának megőrzése érdekében. A meditálókat és tanárokat beavatják a párt filozófiájába, amely gyakran ellentétes a nemzeti érdekekkel, identitással és történelemmel. Ez hatalmas botrányt keltett volna, és valójában meg is történt, s bizonyos értelemben rosszabb, mint egy politikai párt, hiszen a pártok törvényesen be vannak jegyezve, ellentétben a Világbéke Globális Országával és annak királyságával.

A Jersey-szigeteken bejegyzett offshore cég, a Maharishi University of Natural Law [Maharishi halálát követő] 2008. augusztus 1. napján kelt licenc-szerződésének első oldala. Korábban, 2007-ben [amikor Maharishi még élt] a Maharishi Vedic University Courses and Consultations B.V. nevű hollandiai, vlodropi – nem offshore – cég volt a licenc-szerződő fél.

Sokan nem is tudják, valójában miről szól ez a királyság, nem olvasták a cikkeket, nem látják át az összefüggéseket. Azok, akik ellenzik a királyságot és az offshore céghálóikat, gyakran elveszítik a megélhetésüket, még akkor is, ha korábban saját költségen végezték el a tanári képzést, még a királyság előtti időkben. Több évtizedes tapasztalattal rendelkező tanárokat is rászednek szép szavakkal és ravasz szerződésekkel, hogy belépjenek ebbe a globális királyságba. Jelen sorok írójaként nem írtam alá semmit, ami a globális ország címerét, zászlóját vagy nevét tartalmazza, és nem támogattam, támogatom a szervezetet.

A máltai offshore cég, a Maharishi Vedic University Ltd. egyik levele. Több offshore cég küldött leveleket a régi magyar TM-szervezetnek, és a kezdeti időkben nem lehetett eldönteni, hogy valójában melyik offshore cég képviseli hivatalosan a TM-mozgalmat: a Jersey-adóparadicsomban bejegyzett cég, a Maharishi University of Natural Law, vagy az újfent jersey-szigeteki Maharishi Foundation Limited, esetleg máltai Maharishi Vedic University Ltd., netán a másik máltai offshore cég, a Maharishi Vedic University Holding Limited, melynek igazgatói: Antonie Nader, Bevan Morris, Ole Ossier Markmann, Aditi Shrivastava, Kirti Shrivastava, Lakshman Shrivastava, Penelope Susan Harmel?

Úgy vélem, a tanárok nagy része félre van vezetve. A globális királyság és a rádzsák valójában nem részei a TM-mozgalomnak. Korábban nem volt kötelező tartozni semmilyen politikai párthoz, királysághoz, vagy támogatni bármilyen politikai irányzatot. A régi TM-mozgalom mindenféle államrendszerben tudott oktatni, legyen az demokrácia, monarchia vagy diktatúra, és ezt így is hirdették világszerte.

Ezzel szemben a Világbéke Globális Országa és annak királysága már egy sajátos politikai irányzatot képvisel, amelyhez kötelező csatlakozni. 2012-ben lecserélték az úgynevezett „nemzetközit”, aki a tanítást irányította, és szerződésben rögzítették, hogy az országos irodák nem kommunikálhatnak a régi nemzetközi szervezettel, és ha mégis kapcsolatba lépnek velük, akkor ők intézik a kommunikációt.

2012. június 21., a puccs az új szerződés 10. pontjába foglalva – kiiktatták a korábbi TM-mozgalmi offshore céget, és a hollandiai Maharishi Nemzetközi Alapítványt, illetve megtiltották a velük történő kommunikációt:

Ez ravasz lépés volt, hiszen a TM-hez kapcsolódó védjegyeket begyűjtötték a mézes-mázos rábeszélő leveleikkel az országos vezetőktől, majd ezt követően a védjegyek egy 2012-ben alapított máltai offshore céghez kerültek, avagy a TM-tanárok és a régi országos irodák semmit sem tudnak tenni a Világbéke Globális Országa és annak királyai, a rádzsák nélkül. Nagyjából ugyanezen évben kezdődött a Fairfield-i Maharishi Nemzetközi Egyetemen a közös TM-Szidhi-gyakorlás „leépítése”, amikor „tanítás tisztaságra” és más „vétségekre” hivatkozva kezdték kizárni az embereket a közös meditációkból. Ez egy lavinát indított el: 2019-re a közös meditáció létszáma már körülbelül 450 főre csökkent, többek között a rádzsa-rendszer és annak menedzsmentje miatt.

Folytatjuk…

Kérjük, iratkozz fel cikkértesítőnkre!